A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад позашкільної освіти
"Центр дитячої та юнацької творчості"
Степанецької сільської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області

ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС З ВИГОТОВЛЕННЯ НОВОРІЧНОЇ КУЛІ В ТЕХНІЦІ КІНУСАЙГА

Дата: 28.12.2023 09:55
Кількість переглядів: 155

Уже зовсім скоро Новий рік постукає у двері. Святково убрана ялинка, вогники, що мерехтять, прикрашені вікна та кімнати до свята – все це створює неповторну атмосферу та очікування якогось дива, що ось-ось повинне статися. Хочеться домашнього затишку, святкового настрою. Створена власноруч ялинкова прикраса особливо зігріє душу в люті морози. Актуальною у створенні ялинкової іграшки, або новорічної прикраси є техніка кінусайга. Мистецтво кінусайга часто називають «печворк без голки». В основі технології лежить аплікація. Клаптики тканини накладають на пласку чи об’ємну поверхню, а краї заправляють у заздалегідь зроблені розрізи. Як основу використовують пінопласт або пінополістирол. Так можна виготовити чудове панно чи картину, що стануть прикрасою будь-якого інтер’єру. Кінусайга може бути основою для декорування шкатулок, меблів, обкладинок книг. Досить широке її застосування в області виготовлення сувенірних ялинкових іграшок.

Тож, 27 грудня вчителі Степанецького ліцею мали змогу познайомитись з цією дивовижною технікою під час майстер-класу «Ялинкові прикраси в техніці кінусайга», який провела керівник гуртка КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Ганна Андрєйчукова.

Майстер-клас залишив масу позитивних вражень. А виготовлені новорічні іграшки стануть гарним подарунком близьким та друзям.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора